Gebouw-Optimalisatie

Gebouwen van vóór 1970 zijn nog gebouwd zonder acht te slaan op de invloed die hun gebruik heeft op ons milieu; ze zijn niet tot beperkt geïsoleerd, zijn tochtig en zitten doorgaans vol “koudebruggen”, geen wonder dus dat het energieverbruik hoog en het comfort gering is.

Goed optimaliseren van een gebouw kan op heel veel manieren, maar begint eigenlijk bij optimaliseren van het gedrag van de gebruiker… bent u zich voldoende bewust van de invloed die U heeft op uw energiegebruik ?

Voorts kunt u uw euro’s natuurlijk maar één keer uitgeven, het is dus de kunst om dat zó te doen dat ze optimaal rendement opleveren !
Begin daarom eens met eenvoudig te nemen maatregelen, zoals bijvoorbeeld het uitwisselen van uw gloeilampen door LED-lampen.
Maar doe dat dan wel op de juiste manier, anders gaan ze véél korter mee dan de fabrikant belooft en gebruikt u ongemerkt veel méér stroom dan het lage wattage doet vermoeden…
Aangenamer Bouwen kan in u samenwerking met CONSUMTECH BV laten zien hoe u dit moet doen en wat het u aan besparing kan opleveren.

Isolatie, dubbel glas plaatsen en alle tocht elimineren is natuurlijk ook prima, maar dergelijke maatregelen hebben wél tot gevolg dat de eigenschappen van uw gebouw drastisch veranderen… als u de maatregelen niet in de juiste samenhang neemt kan dat zelfs leiden tot hógere energiekosten en een uiterst ongezond binnenmilieu.
Bovendien kunnen de kosten door de noodzaak om afwerkingen te vernieuwen fors oplopen en is het maar de vraag of de besparing die u wordt voorgespiegeld ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.
Bij dit alles verdient ook de energie-opwekking haar aandacht, want soms is investeren in een andere energiebron zelfs sneller terug te verdienen dan ingrijpende bouwkundige maatregelen.
Kortom : wij helpen u graag om uw gebouw thermisch te optimaliseren op een zodanige wijze dat u daar niet ziek van wordt en wél profijt van heeft !

Ook ruimtelijk gezien valt er vaak van alles te verbeteren… oudere panden zijn nu eenmaal gebouwd voor een heel andere gezinssamenstelling en heel andere leefgewoontes dan heden gebruikelijk.
Vaak bestaat de behoefte aan meer leefruimte, een grotere keuken, grotere badkamer of een extra werkkamer; een herindeling, een aanbouw of een extra etage kan dan uitkomst brengen.
Leg ons uw wensen eens voor, dan kijken wij samen wat in uw specifieke situatie de beste oplossing is.

Uw Gebouw Optimaliseren ?  Gebruik ons CONTACT-Formulier !